Basisschool

Kleuterschool : De Holm

 

Oude Antwerpse baan 141 - 2800 Mechelen

 

Tel : 015/20.25.58

 

Basisschool : De Holm

 

Kleuterschool van het gemeenschapsonderwijs.

 

De benaming van onze school is gebaseerd op een geografisch gegeven :een holm was oorspronkelijk een hoger gelegen gebied in een moeras, een veilige plaats in een gevaarlijk gebied.

 

Een geschikte naam dus voor ons schooltje ; een veilige plaats waar de kleuters zich geborgen en thuis voelen .

 

 

“De Holm” bestaat al meer dan vijftig jaar en is een gevestigd begrip in de hele buurt . Sinds een achttal jaren beschikken wij over een moderne, lichte en luchtige nieuwbouw, volledig ontworpen op kleutermaat en –noden.

 

Een Teletubbietuin met altijd groen kunstgras, een maxi-zandbak en een miniklimrek en een groot assortiment fietsen en stepjes zorgen ervoor dat de ukkepukken zich buiten kunnen uitleven en hun motoriek al spelend kunnen ontwikkelen.

 

Het schoolgebouw bevind zich schuin tegenover de basisschool “De Baan”, waar de kinderen naartoe gaan vanaf de derde kleuterklas.

 

In ”De Holm” zijn drie klasjes:

 

-de eendjesklas en de visjesklas voor de instappertjes van 2,5 jaar en de drie-jarigen

 

-de kikkerklas voor de vier-jarigen.

 

 

Deze bezetting met enkel heel jonge kleuters bevordert de huiselijke sfeer en geeft de kinderen de gelegenheid om op een rustige en warme manier aan hun schoolloopbaan te beginnen.

 

Zij eten hun tien- en drie uurtje aan tafel voor ze naar de speelplaats gaan, en na het middageten gaan de eendjes en visjes rusten, samen met de kleuters van de andere kikkerklas die hier behoefte aan hebben.

 

Gezond eten vinden wij ook belangrijk, daarom bieden wij de kleuters om 10u en 15u een stuk fruit aan en fruitsap of water.

 

Tijdens de wintermaanden kunnen ze verse soep drinken bij de lunch.

 

Om uw kleuters te begeleiden in hun ontwikkeling maken wij gebruik van recent ontwikkelde methodes . ”Jules” bijvoorbeeld is een methode die er op gericht is de taalontwikkeling bij kleuters te versterken , hun socio- emotioneel gedrag te ontwikkelen en de fijne motoriek uit te breiden (Hup Jules).

 

Wij gebruiken ook Confetti, Knuffeltaal, Schatkist, Schrijfdans…, plus een uitgebreid assortiment pedagogisch en creatief materiaal.

 

Door een doordacht plan om de verjaardagen te vieren, zonder snoep en geldrovende pakjes voor alle klasgenootjes, maar met een leuk en leerrijk boek voor de klas mee te brengen, beschikken wij over een enorm uitgebreide kleuterbibliotheek.

 

Regelmatig een uitstapje doen naar het Tivolipark en de kinderboerderij daar, naar een toneel- of poppenkastvoorstelling gaan, een verkenning van de buurt en de jaarlijkse kermis in de wijk, stimuleren wij de kinderen om hun leefwereld te vergroten en op onderzoek te gaan.

 

 

Uw kleuter krijgt in onze school onderwijs , begeleiding en ondersteuning door een team van enthousiaste kleuterleidsters, een gespecialiseerde juf voor kleuterturnen en bewegingsopvoeding, extra hulp bij eventuele probleempjes door de zorgjuf en een zorg+juf. Hierdoor wordt uw kind nauwlettend geobserveerd en geëvalueerd en kunnen we het onderwijs volledig afstemmen op de noden van elk persoontje apart.

 

Om ouders met lange werkdagen of moeilijke werkuren te helpen bij de opvang van de kinderen kunnen zij de kleuters bij ons brengen vanaf 7u30 ’s morgens tot 16u in de namiddag. Voor de lunch en de voor- en nabewaking is er juf Marijke die met veel liefde en geduld onze kleintjes verzorgd.

Moet het nog vroeger of later; dan werken wij samen met de kinderopvang “Stekelbees”. Van daaruit worden de kinderen gratis met de bus naar school gebracht en na de schooluren ook daar afgezet.

 

 

Kleuterschool De Holm is een school met een hart voor ieder kind, waar elke

kleuter graag naartoe gaat en elk kind zich op eigen tempo en niveau kan

ontwikkelen en opgroeien tot een volwaardig, sociaal denkend en zelfzeker persoon.

 

Weet u graag meer over onze school, aarzel dan niet om ons te contacteren of

kom gewoon een kijkje nemen.

(best even bellen zodat we zeker voldoende tijd hebben om u rond te leiden)

 

DE HOLM

OUDE ANTWERPSEBAAN 141

2800 MECHELEN

015-202558